utorok 3. marca 2015

Novinky DEMA 2015

Novinky DEMA 2015

Zima už pomaly končí a pred nami je nadchádzajúca sezóna.  Je najvyšší čas si bližšie predstaviť novinky ktoré si pre nás túto sezónu výrobcovia pripravili. A kde inde by sme mali začať ak nie "doma"?

Spoločnosť Dema vznikla už v roku 1991 no prvé bicykle začala vyrábať až v roku 1993 a venuje sa jej už viac ako 20 rokov. V súčasnosti patrí k najvätším výrobcom bicyklov na Slovensku.

ROAD:
V cestom sortimente je azda najvýraznejší vrcholný model CORSA Elite, ktorý je postavený na elektronickej sade Ultegra Di2. Je to prvý model výrobcu na elektrike.

Nové v ponuke sú tiež kolesá značky DT SWISS ktoré sa na bicykloch Dema objavujú tiež prvý krát. Rozšíria tak ponuku kolies VISION a vlastných kolies Dema s nábojmi NOVATEC. Za zmienku tiež stoja nové karbónové sedlovky EXTEND ktoré sa objavujú na niektorých modeloch.

Pri modeloch LEONY 7.0, CORSA 7.0 a CORSA 9.0 je tiež možnosť vybrať si medzi komponentami  od Shimano alebo SRAM.

MTB:
Rovnako ako aj u niektorých svetových výrobcov aj v Deme sa rozhodli naskočiť na vlnu 27,5" kolies. Tomu zodpovedá aj ponuka bicyklov. V podstate v kategórii MTB na klasických 26-kách ostali už len modely na železe, teda ISEO a ECCO. (plus dámsky model TIGRA).

Všetko na hliníku je už na 27,5"kolesách. Tu je ponuka naozaj široká. Od modelu PEGAS, cez obľúbené ADRO či RYANO. Race modelom je v tomto prípade model SCALEO osadený novým karbónovým rámom.

Vrcholom je model SCALEO Elite ktorý odvaľuje na už spomenutých kolesách DT SWISS. Pohon zabezpečuje 11 rýchlosti SRAM X1 (1x11speed). Kazeta má rozsah 10-42t a kľuky 32t.

V 29-kach sa toho veľa nezmenilo. Model FERRARA 9.0 sa dočkal upgradovanej verzie FERRARA Elite ktorý rovnako ako jeho brať SCALEO prešiel na pohon SRAM X1 a kolesá DT SWISS. Pribudol tiež základný model RAVEO.

Z ponuke sa ale vytratil model SPURR. Výrobca tak prišiel o posledného zástupcu z kategórie full bikov. Snaď to bude len predzvesťou niečoho nového s čim nás prekvapia v budúcej sezóne. Ale to už dosť predbiehame :-)

TOURING/CITY:
Z tejto kategórie stoja za zmenku modely MONTREUX a GENEVE ktoré by mali uspokojiť aj náročnejšch užívateľov v tomto segmente.

JUNIOR/KIDS:
Tu sa ponuka znovu rozšírila o nové farby a prevedenia. Je už tak pestrá a rozsiahla, že výrobca z hravosťou strčí do vrecka nie jedného zahraničného konkurenta. Napokon veď posúďte sami. JUNIOR,  CHILD.

Treba ale povedať, že nie iba rozsiahlosťou ponuky ale aj kvalitou ktorá je rok od roka vyššia. Spomeniem len zopár milých detailov ako sú sedadla Selle Royal, gripy Shimano, farebná kabeláž doladená k bicyklom ale tiež aj certifikované odrazky ktoré sú síce drobnosťou ktorú hneď nepostrehnete ale určite to poteší....

Je tu proste cítiť, že sa výrobca nesústredí len na Slovenského spotrebiteľa ale pozerá aj za hranice na západ.

Každopádne palec hore, je sa načo tešiť :-)

Plus ešte prezentácia novej kolekcie v krátkom videu:


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára